Monday, November 10, 2008

Kawan yang riang

Aritu aku dah promise dgn Khai nak teman dia g hospital. Dia ada appointment dgn doc. Td Khai dtg amik aku kt umah Dayah. Since dah aku ada kat umah dia, aku suh Khai amik kat sini.
Then kami tros g Hospital Besar, P.Pinang(HBPP)... Ada la tggu dkt 2 jam cmtuh.. Bosan tuh mmg tak dpt nak ckp ar... Dah la aku tak suka tunggu2 niii... And hospital ni bukanlah tempat favourite aku ni sbb aku dah fobia....Huhuhu... Pas settle Khai jumpa doc semua, kami gerak p mkn Nasi Ayam kat area Bayan Baru... Not bad jugak nasi ayam tuh.. Haaaa, Khai blanja aku ohhh...
Then, Khai suh aku tnya kat Dayah whether dia nak nasi ayam ke tak... Since umi dia pon tak sihat ada kat umah, aku tapau la 2 bungkus kat depa...
Abis mkn semua, aku ajak Khai p salon.. aku nak trim sket rambut ni sbb agak serabai sket... Then Khai pon nak cuci rmbt...
Otw kami nk g salon tuh, kami drop by kat umah Dayah sat hantar mkn kat dia...
Tros kami g salon kat Sg Dua... Tempat yg aku slalu g...

Lepas dah settle kami kat salon.. Khai pulak ajak g kedai mak Ili kat Sg.Ara.. Khai nih kuat mkn sungguh ! Nasib dia tau gak nak blanja aku... Hahahaha!!
Tapi Khai hantar aku kat umah Dayah balik sbb bapak dia nak guna keta... Aku dgn Dayah tunggu la cik Ili kami dtg amik...
First time oh dia drive dtg amik kami... Ni kira 1st time dia bwk kwn2 dia :) (jangan marah naa Ili) Kami g kedai mak dia dulu sementara tunggu Khai dtg balik.. Aku teringin air soya at last dapat gak minum... Nikmat oooo!!... Aku oder Laksa kat mak Ili... Dayah makan Mee Kari.. Ili plak diet! Diet konon....

Sblm maghrib, kami singgah umah Dayah lagi skali sbb Dayah nak hantar Mee Kari kat family dia... Sempat aku touch up rambut sket... Then kami g umah Ili, tunggu Khai kat sana sbb plan nak dinner kat luar skali... Bukan senang nak ajak cik Ili ni kuar tauuu...
Time dok tunggu Khai yang mcm sipot, kami main2 dulu dgn kuceng Ili... Haaa... Kuceng Ili ni, kira sepupu kepada kuceng yg ada kt umah aku, Molly nama dia... Molly ni Ili yang bg kat aku... Nanti aku story pasal dia ok.. Eh, kuceng ni pon ada sepupu sepapat semua kan?? iskkk.. macam2 kan...

Dalam 45mins camtuh baru lah si sipot tuh sampai... Gila punya lama.. Nasib la dia yg drive... Sampai2 tuh apa lagi.. Dia kena lecture dgn mak Ili... Sbb...... Kes dia excident tuh...
Haha... Kira dlm 15mins la jugak Khai sangkut dgn mak Ili... Kena interview mcm2...
Then, baru ja nak masuk keta Khai... Kami bau nasi minyak(sblm tuh khai g hantar nasi minyak kat org) sampai Dayah bersin n batuk2... Hahaha!!
Kami g dinner kat Serai Cafe kat Tokong Ular... Khai yang belanjer lagi..... Hehehehe...
Lepas kami sembang2 n makan.. Ada pulak yang teringin Coffee Bean...
So, apa lagi... kami gerak ke Qbay... semata2 nak g beli CB... Kali ni aku plak yg blanjer diaorg...
Muka semua senyum sajerrr sbb dpt CB...
Teros Khai hantar semua balik umah...

Alamak, 2nd post ni terpanjang lah plak.. Tapi photo nnt aku upload...
Okay... Byeee!!!

6 comments:

Faisal Admar said...

amboi makan² ajo no keja... tp mee kari mak ili superb! :)

moskito hijau said...

hehehe....
mkn utk hidup...
mee kari mak ili mmg sedap...

Hidayah Admar said...

haha. best2 !

tapi mana gambaq neh ??

nurul said...

mcmana nk kurus asyik makan ja...?????????

Ili Syaaamimi said...

hehehe. sedap kah? sedap len kali bleh mam lgik. :)

heeee! pjg btoi post nie hardy, rajen menaip kot time nie? hehehe. =DD

moskito hijau said...

hidayah
gmbq? nanti2 la... hehe..

nurul
sapa kata nak kurus?
tu bkn kak ka yg kata bila tgk pic kak muda2 dulu.. haha... ;p

ili
tu la.. len kali leh mam lg...
ili blanjer... hehe...