Friday, November 28, 2008

tag??? huhu...

1st Tag by Hidayah Admar


1) When first time you meet him/her?


- high school


2)what do you feel?

- excited..

3)what you feel right now?

- hmm... dunno how to explain...

4)if your enemy do anything that you hate, what you will do first?

- i kill you !!

5)give 5 characters that have at you.....

- simple
- very2 friendly person
- talkative
- funny
- loving

6) if he/her have broke your heart, what your action?

- :'(

7) what character you like toward him/her?

-
very nice person !

8) who is the name of no.1?

- shud i mention here??

9) if your lover become your enemies, is it you will hate him/her?

- hmmm... dunno lah... hope tak jd enemy...

10) the most memorable thing he/her had done to you?

- erk?? adalah... thx yea.. :)

11)the most thing that he/her have said to you?

-
:)

12)no.7 boy or girl?

- gal...

13)who is no.9?

- nobody...

14)to the person that always support to you?

- Thankz a lotss... :)

15)10 people to tag...

- nobody... hehe...



2nd Tag by Hidayah Admar


Here are the rules:

1. List these rules on your blog.

2. Share 7 facts about yourself on your blog.

3. Tell 6 unspectacular quirks of yours.

4. Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs.

5. Link the person who tagged you.

6. Leave a comment for each blogger.

Ok, the 7 facts about myself which is easy...

1. I love foods...

2. I'm cat lover.. .

3. I love watching movie...

4. I love hanging out with my dear frenz...

5. I love sports...

6. I 'm hot tempered person...

7. ??? hmmm....

Now comes the hard part about the 6 unspectacular quirks about myself....

1. Skipping my breakfast n lunch...

2. I always speed when im riding my bike.. .

3. I always sleep late...

4. Must check my hs b4 i sleep...

5. Like to hear music loudly...

6. ??? no idea dah...


3rd Tag by Hidayah Admar


1. Name one person who made you laugh last night?
- :)

2. What were you doing at 0800?
- still sleeping...

3. What were you doing 30 minutes ago?
- replying comment at fs...

4. What happened to you in 2006?
- 2006?? im form 4 in dat year... n still not serious in my stdy... ;p

5. What was the last thing you said out loud?
- PLEASE?? hmmm...

6. How many beverages did you have today?
- 1 only...

7. What color is your hairbrush?
- black...

8.What was the last thing you paid for?
- nescafe & milo ice...

9. Where were you last night?
- at home...

10. What color is your front door?
- brown...

11. Where do you keep your change?
- in my pocket...

12. What's the weather like today?
- Rainy!! hmm...

13. What's the best ice-cream flavor?
- Chocholate of coz...

14. What excites you?
- erm... your smile... ;)

15. Do you want to cut your hair?
- just cut it last 2 weeks...

16. Are you over the age of 25?
- Nope! Im 18... still young ok.. ;p

17. Do you talk a lot?
- Yup... except when im not in mood...

18. Do you watch the O.C.?
- huh? nope!

19. Do you know anyone named Steven?
- Steven Gerard

20. Do you make up your own words?
- hmm... smokok?? haha..

21. Are you a jealous person?
- Yes i am...

22. Name a friend whose name starts with the letter 'A'.
- Arina...

23. Name a friend whose name starts with the letter 'K'.
- Kristine...

24. Who's the first person on your received call list?
- Umi...

25. What does the last text message you received say?
- secret...

26. Do you chew on your straw?
- Sometimes...

27. Do you have curly hair?
- Wavy...

28. Where's the next place you're going to?
- next place?? no idea...

29. Who's the rudest person in your life?
- hmm...

30. What was the last thing you ate?
- Nasi Goreng Tomyum...

31. Will you get married in the future?
- Insya'allah... aminn...

32. What's the best movie you've seen in the past 2 weeks?
- Hmm... Quarantine.

33. Is there anyone you like right now?
- hmm... nope... just you.. :)

34. When was the last time you did the dishes?
- haha.. dunno... ;p

35. Are you currently depressed?
- Yes dear... :(

36. Did you cry today?
- Yup... (T T)

37. Why did you answer and post this?
- Bcoz dayah force me to answer diz tag... ;p

38. Tag 7 people who would do this survey.

- nobody.. :)


4th Tag by Hidayah Admar


1. What is the relationship of you and him/her?
- bestfriend.

2. Your 5 impressions towards him/her
- attractive
- sweet
- loving
- understanding
- romantic??

3. The most memorable things he/she had done for you.
- hmmm... ;)

4. The most memorable things he/she have said to you?
- ;)

5. If he/she become your lover, you will...more that words can say...
- =))

6. If he/she become your enemy, you will...
- sad of coz...

7. If he/she become your lover, he/she has to improve on...
- please appreaciate what i did to you...

8. If he/she become your enemy, the reason is...
- hmm...

9. The most desirable thing to do on him/her is?
- hug n kisses??

10. The overall impression of him/her is...
- u r too special...

11. How do you think the people around you will feel about you?
- I dont care what people think bout me...

12. The character of you for yourself is?
- Friendly...

13. On contrary, the character you hate of yourself is?
- my hot tempered... its kill me...

14. The most ideal person that you wanna be is?
- you??

15. For the people who likes you, say something about them.
- huh??

16. 7 people to tag...
- None..

17. Who is no. 2 having a relationship with?
- dunno...

18. Is no. 3 a male or a female?
- :)

19. If no. 7 and no. 10 were together, would it be a good thing?
- Haiyooo... Im talking bout same person laa...

20. How about no. 5 and 8?
- talking bout same person...

21. What is no. 1 studying about?
- erm... nothing??

12. Is no. 4 single?
- Nope i guess...

23. Say something about no. 6
- I need you...

Wednesday, November 26, 2008

Monday, November 24, 2008

Tak Sempat...

Apa yg tak sempat?? huhu... actually ada byk citer nak story nih... tp time tadak ler...
kelas dari pg sampai ptg... so penat... ni pun 2am dok type utk entry nih...
Semalam malam aku lepak dgn Dayah, Zamir n Khai.. Kami plan nak g dinner sekali...
Janji pas maghrib tp kul 9 br Khai dtg amik kami... huhu... besa la janji melayu... mesti lmbt sikit...
hahaha....

Then, sambil dok sembang2 dlm keta suma dok tingin nak makan macam2... sorg nak makan mee goreng la, sorg lg nak makan big apple la, starbucks la, coffee bean la, nasi kandaq macam2 dok nak makan... ni semua nafsu syaiton ohh... padahal masa dok tunggu Khai dtg amik aku dgn Dayah dah makan Nasi Goreng Tomyam Kak Nurul buat... hehehe...




Last2 kami semua g makan kat Kapitan Nasi Kandar kat Gurney tuh...
huhu.... aku dgn dayah order plain nan tandoori set, Zamir order chicken tikka, Khai lak order garlic nan sajo...




Then settle makan tu semua, si Dayah tu plak tingin Starbucks.... so kami pon g la serbu masuk beli... masuk sampai 4 org... tp beli satu sajo... hehehe.... so Cik Dayah puas dah Dy belanja Starbucks?? Then si Khai tu plak nak g beli White Choclate Dream Ice-Blended kat Coffee Bean...



naseb area2 tu aja... Coffee Bean tu pun aku belanja... cause td Khai belanja makan kat Kapitan...
Pastu, kami pun gerak balik umah.... Dayah bila nak belanja Dy lak?? hehehe...

Saturday, November 15, 2008

Kenapa??



aku tak paham la naper rokok still dijual walaupun byk kesan negatif yg ada...
dah la yg hisap rokok tu satu hal, yg kita tak hisap rokok ni terdedah kepada asap rokok tu pun berbahaya....




kandungan dalam rokok tu pun ada macam2 bahan kimia...
setiap batang rokok yg dinyalakan tu mengeluarkan lebih 4000 bahan kimia beracun yg membahayakan dan membawa maut... so bayangkan setiap sedutan tu berapa byk bahan kimia yg masuk dalam badan org hisap rokok tu... tambah plak org sekeliling terdedah kpd asap rokok tu tak pasal2 gak ada peluang nak kena kanser atas sbb org lain punya pasal...




kat Malaysia ni, akibat merokok je dah sumbangkan 10000 kematian setahun, 30% drpdnya disebabkan 10 jenis KANSER (paru-paru, mulut, esofagus, tekak, pankreas, pundi kencing, buah pinggang, serviks, kolon dan perut) dan selebihnya berpunca daripada serangan jantung dan strok...




dah tu, sekotak rokok tu dah la mahal tp ada gak org sanggup beli... kan lg bagus kalau duit tu simpan ke tak pun beli brg yg lg berfaedah drpd rokok tu.... huhu... tak paham tul la...


saper2 yg sayangkan nyawa tu " Katakan Tak Nak kepada Rokok"




**ada sapa2 leh explain tak naper rokok still leh dijual???

Wednesday, November 12, 2008

Argggghhh !!!


Huhu.. naper tetiba muka ni ada jerawat?? oh tidakkk!!
adakah sbb pemakanan?? ke sbb panas muka aku berminyak??
dah la jerawat tu kat tepi mulut... huhu... nak makan, nak cakap pun saket...
naseb baik ni dah ok sikit.... bila nak hilang wahai jerawat...
jgn tinggal parut sudah la ehhh...

Monday, November 10, 2008

Kawan yang riang

Aritu aku dah promise dgn Khai nak teman dia g hospital. Dia ada appointment dgn doc. Td Khai dtg amik aku kt umah Dayah. Since dah aku ada kat umah dia, aku suh Khai amik kat sini.
Then kami tros g Hospital Besar, P.Pinang(HBPP)... Ada la tggu dkt 2 jam cmtuh.. Bosan tuh mmg tak dpt nak ckp ar... Dah la aku tak suka tunggu2 niii... And hospital ni bukanlah tempat favourite aku ni sbb aku dah fobia....Huhuhu... Pas settle Khai jumpa doc semua, kami gerak p mkn Nasi Ayam kat area Bayan Baru... Not bad jugak nasi ayam tuh.. Haaaa, Khai blanja aku ohhh...
Then, Khai suh aku tnya kat Dayah whether dia nak nasi ayam ke tak... Since umi dia pon tak sihat ada kat umah, aku tapau la 2 bungkus kat depa...
Abis mkn semua, aku ajak Khai p salon.. aku nak trim sket rambut ni sbb agak serabai sket... Then Khai pon nak cuci rmbt...
Otw kami nk g salon tuh, kami drop by kat umah Dayah sat hantar mkn kat dia...
Tros kami g salon kat Sg Dua... Tempat yg aku slalu g...

Lepas dah settle kami kat salon.. Khai pulak ajak g kedai mak Ili kat Sg.Ara.. Khai nih kuat mkn sungguh ! Nasib dia tau gak nak blanja aku... Hahahaha!!
Tapi Khai hantar aku kat umah Dayah balik sbb bapak dia nak guna keta... Aku dgn Dayah tunggu la cik Ili kami dtg amik...
First time oh dia drive dtg amik kami... Ni kira 1st time dia bwk kwn2 dia :) (jangan marah naa Ili) Kami g kedai mak dia dulu sementara tunggu Khai dtg balik.. Aku teringin air soya at last dapat gak minum... Nikmat oooo!!... Aku oder Laksa kat mak Ili... Dayah makan Mee Kari.. Ili plak diet! Diet konon....

Sblm maghrib, kami singgah umah Dayah lagi skali sbb Dayah nak hantar Mee Kari kat family dia... Sempat aku touch up rambut sket... Then kami g umah Ili, tunggu Khai kat sana sbb plan nak dinner kat luar skali... Bukan senang nak ajak cik Ili ni kuar tauuu...
Time dok tunggu Khai yang mcm sipot, kami main2 dulu dgn kuceng Ili... Haaa... Kuceng Ili ni, kira sepupu kepada kuceng yg ada kt umah aku, Molly nama dia... Molly ni Ili yang bg kat aku... Nanti aku story pasal dia ok.. Eh, kuceng ni pon ada sepupu sepapat semua kan?? iskkk.. macam2 kan...

Dalam 45mins camtuh baru lah si sipot tuh sampai... Gila punya lama.. Nasib la dia yg drive... Sampai2 tuh apa lagi.. Dia kena lecture dgn mak Ili... Sbb...... Kes dia excident tuh...
Haha... Kira dlm 15mins la jugak Khai sangkut dgn mak Ili... Kena interview mcm2...
Then, baru ja nak masuk keta Khai... Kami bau nasi minyak(sblm tuh khai g hantar nasi minyak kat org) sampai Dayah bersin n batuk2... Hahaha!!
Kami g dinner kat Serai Cafe kat Tokong Ular... Khai yang belanjer lagi..... Hehehehe...
Lepas kami sembang2 n makan.. Ada pulak yang teringin Coffee Bean...
So, apa lagi... kami gerak ke Qbay... semata2 nak g beli CB... Kali ni aku plak yg blanjer diaorg...
Muka semua senyum sajerrr sbb dpt CB...
Teros Khai hantar semua balik umah...

Alamak, 2nd post ni terpanjang lah plak.. Tapi photo nnt aku upload...
Okay... Byeee!!!

1st day blogging !!




Yes!
Finally i have my own blog... ni gara2 hidayah admar.... actually malas gila nak buat blog ni sbb aku malas nak type....
haha... tp disbbkan aku suka baca blog org lain, aku buat jugak la blog ni... hehe... tak jd silent reader dah la ehh...
Maybe aku boleh seswaikn diri dgn blog ni after this...

okay, 1st thing sbb aku buat blog ni sbb aku nak tambah kwn2.. Then aku boleh la nak share2 pendapat semua kan...

As a new blogger, silalah bantu aku apa2 yg patut...
Ok... Daaa!